I forbindelse med vores sidste blad skete der desværre en fejl. Vores borgmester havde lavet et svar på artikel "Så gik .." fra april nummeret.

På grund af nogle misforståelser kom svaret desværre ikke med. Vi udgiver nu borgmesterens svar her på hjemmesiden, således at alle har mulighed for at læse den. Hvis du vil læse "Så gik .."  før borgmesterens så klik her

Respons vedr. "Så Gik.." i Egebladet, april 2003


Da jeg læste Poul Gustavsens indlæg "Så Gik Natur og Byggeri" i Egebladets aprilnummer, glædede jeg mig over de pæne ord, som Egebjerggård trods alt får med på vejen, men jeg studsede også over nogle af PG's øvrige betragtninger.

Til de overordnede kommentarer om, at de åbne vidder i Ballerup forsvinder, kan jeg kun sige", at mange vil gerne flytte til Ballerup, og det kan vi, der allerede har bosat os her, vel godt sætte os ind i. Disse ønsker vil vi som kommune gerne imødekomme, så langt vi kan. Men jeg vil gerne understrege, at alle de byggerier, PG nævner: Egebjerggård, Østerhøj og Søndergård, ligger på arealer, som i årevis har været udpeget til bebyggelse. Og der skal nok blive masser af både grønne strøg og åbne landskaber tilbage.

PG skriver, at Søndergård slet ikke er videre grøn, og at det for nuværende er en stor, næsten flad pløjemark. Det kan jeg naturligvis ikke argumentere imod, en del af Søndergård er jo en byggeplads, hvor boligerne i 1. etape netop nu vokser frem. Der bliver i alt 174 boliger, fordelt på 48 parcelhuse, tre senior-bofællesskaber med i alt 59 boliger, og fire rækkehusbebyggelser.

Til næste år starter byggemodningen til næste etape, så det kan ikke undgås, at området i en periode vil se noget rodet og opkørt ud. Men når støvet har lagt sig, vil Søndergård fremstå med boliggrupper omkranset af grønne hække, med mange grønne strøg og et naturområde med småsøer og natursti. Og så naturligvis den nye, store sø (ca. 800 m lang og 20-50 m bred), som med sin grønne søbred på den ene side, og sin "havnepromenade" på den anden, vil blive et attraktivt sted at færdes.Og én gang for alle: der kommer naturligvis IKKE industri på Søndergård - den slags hører, som PG så rigtigt påpeger, hjemme i specielle industrikvarterer.
På Søndergård kommer der kontorerhverv, som hverken støjer eller forurener, men som er med til at befolke bykvarteret i dagtimerne.

Der skal nok blive grønt på Søndergård!

Med venlig hilsen
Ove E. Dalsgaard
 Borgmester

”Så Gik” Natur og Byggeri ved Poul Gustavsen

Natur og byggeri – de åbne vidder der gjorde Ballerup til noget særligt – er her ikke mere. Det lyder som en nekrolog – og det er det også.
 

Der bygges på Østerhøj, og nu er der gang i Søndergårds jorder. Det er som de åbne vidder ikke må være her mere.
”Skal vi virkelig drage til Skåne for at opleve disse.” Sidst i firserne skete det samme her i Egebjerg.
En lille by voksede op med blandet byggeri – smukt er det blevet med de mange farverige facader.
 

Alt dette blev opført på Egebjerggårds jorder. Et forsøg på at bygge anderledes end tidligere årtiers monotone boligbebyggelse.

Men dette byggeri lykkedes – selv om man hører om dårlige boliger ind imellem. Her scorer de grønne områder flest point.

Hvorimod Søndergården slet ikke er videre grøn.
På nuværende en stor næsten flad pløjemark. (Og tænk jer: De vil bygge industri ind imellem boligbebyggelsen.)
Hvad tænker de dog på dem der forvalter vores natur. ( Sidstnævnte bør dog ligge i et specielt industrikvarter. ) Men lad nu det ligge – og i stedet prise den natur der trods alt er tilbage – selv om vidderne bliver mindre og mindre.

Den kedelige februar blev afløst af marts. Marts kom flyvende til os med blæst – tåge – rå kulde og sne. Ganske vist har den i skrivende stund bedret sig med megen sol til følge ( Herligt ).
Selv om nattefrosten huserer er dagene varme og solrige. ”Ja så føler man at man lever.” Lysets indvirkning er fantastisk medicin på vore sind og tanker.

En stemning bygges op i vores indre – en afslappende ro bemægtiger os.

Men kære læser: ”Lad dit indre fyldes med forundring og varme følelser ved de første spæde forårstegn.”
Netop nu i første halvdel af marts myldrer erantis op af den frosne jord.
Inden længe kan den anden gule forårsbebuder findes på solrige lerede skrænter.

”Tag også den i din favn – den smukke følfod.” Tag en kvist eller en blomst ind i din stue.”Stå bare et øjeblik og find dig ind i  foråret.” Se også tegnene i græsstråene – mens du lytter til solsortens begyndende fløjt. Jeg har kigget i skovbunden efter de første anemoner – men de ligger stadig under løvet.

Så Gik - dukker jo først op i april – og så begynder naturen for alvor at udvikle sig – og så går det stærkt.

Vel mødt i næste nummer af Egebladet med en lille snak om de hændelser der da er aktuelle. Indtil da lader jeg solsorten fløjte en forårshilsen til alle læsere af Egebladet fra ”Så Gik.”

Med venlig hilsen
Poul Gustavsen

Egebjerghaven 49.

Retur til borgmesterens svar

klik på fuglene for at komme retur








Hit Counter