SSP i Egebjerg

 

SSP står som bekendt for  et samarbejde mellem kommunens Socialforvaltning, Skoleforvaltning og Politiet med det præventive formål at søge at forebygge ungdomskriminalitet i kommunen.

Her i kommunen er der oprettet 8 lokale SSP-Grupper, én af disse er SSP-Lokalgruppe Egebjerg.

Den er sammensat af omkring 20 deltagere, repræsenterende de 2 forvaltninger, Lokalpolitiet og en række institutioner i området samt  -  som noget specielt for Egebjerg-Gruppen  -  en flok lokale beboere, der finder det vigtigt at medvirke til at forebygge ungdomskriminalitet i vores område og  værne om vore institutioner og om vores dejlige område i det hele taget.

Samarbejdet i Gruppen er godt på tværs af alt og alle, og der synes at være enighed om, at deltagelsen af de lokale ”ildsjæle” er fremmende for løsning af Gruppens opgaver.

Vi synes også, vi har haft et rimeligt held med løsning af Gruppens opgaver, for  nok har der i årenes løb desværre været forøvet hærværk imod- og indbrud i skolen og andre institutioner i området, men rent faktisk har vi mindre hærværk og vold m.v. end i øvrige bydele i kommunen.

Som udadvendt aktivitet har Gruppen gennemført en årlig kanotur i august med efterfølgende grill-arrangement samt et årligt Familiemarked en søndag i september.

Sidste år måtte vi desværre (for første gang) aflyse Familiemarkedet p.g.a. vejret.

I år gennemfører vi det 7. Familiemarked søndag den 9. september ml. kl. 1100-1500.

Er tilslutningen og stemningen høj kl. 1500, forsætter vi lidt længere.

Stedet er: ”Mellem Murene”.  Der vil i år igen være forskellig underholdning for børn, unge og voksne, der vil være rollespil, stor hoppepude, bands og kræmmerboder, ligesom Falck og Politi vil være tilstede, og der vil kunne købes pølser, brød og andet mundgodt samt forfriskninger.

Vi håber mange familier vil lægge vejen forbi og støtte Familiemarkedet og dermed SSP i Egebjerg.

Gennemførelse af Familiemarkedet er en stor opgave både resursemæssigt og økonomisk. Vi får et tilskud fra kommunen efter Lov om Frivilligt Socialt Arbejde § 18.

I Egebjerg Bladets læserkreds bor der 740 familier d.v.s. godt 2.000 beboere. Vi er kun 3-4 personer fra dette store område, som er direkte engageret i SSP- arbejdet i Egebjerg, og 2 af os er pensionister. Vi bør være flere engagerede i denne gode sags tjeneste.  Især vil det være ønskeligt med flere unge og meget gerne yngre forældre.  SSP-arbejdet retter sig jo primært mod forebyggelse af ungdomskriminalitet.  -  Medvirken ved det forestående Familiemarked vil være en god hjælp og en god måde at starte på.  En enkelt familie af forannævnte slags har henvendt sig til mig og tilbudt hjælp ved Familiemarkedet. Det er vi meget glade for, men flere kan bruges. Interesserede læsere skal være velkommen til at rette henvendelse til mig for nærmere orientering.

 Hans Christensen,
Rydtoften 3,
Tlf. 44976048,
Mail: hans.bal@get2net.dk

RETUR KLIK HER