14 journalister på kursus i Egebjerg

Torsdag d. 26. april fik Egebjerg besøg af 14 journalister der var i gang med et efteruddannelseskursus med titlen "På rejse i det delte Danmark".

Lederen af kurset var Jørgen Olsen der blandt andet er forfatter til bøgerne "Det delte Danmark" og "Den nye ulighed".

Kurset foregik i flere byer, men programmet for Ballerup så således ud:

Kl.9 – 10.30: Blandede kvarterer, tak! Ballerup har undgået de ghettoproblemer, som andre københavnske forstadskommuner kæmper med. Kommunen har målrettet bygget blandede boligområder med både ejer-, andels- og lejeboliger. Samtidig er der en benhård politisk styring af boliganvisningen, så sociale problemer ikke koncentreres enkelte steder. Borgmester Ove E. Dalsgaard (S) fortæller om tyve års bypolitik.
Kl.11 – 13: En »mønsterbryderskole«. Grantofteskolen ligger ved det store almene boligområde Grantoften, hvor en del familier er på overførselsindkomst. Alligevel ligger elevernes læseresultater helt i top. Skoleleder Jan Møller fortæller, hvordan skolen arbejder systematisk med at få alle med – og om vigtigheden af at holde den ressourcestærke middelklasse ombord. Vi får også en rundvisning og spiser frokost på skolen. 
Kl.14 – 16: Et blandet kvarter. Egebjerggård blev opført i 1990erne og kvarterets 850 boliger er både for ejere, lejere og andelsfolk. Kvarteret blev fra starten planlagt som et socialt blandet område, men hvordan virker det i praksis? Formanden for Fællesvirke i Egebjerg, Søren Andersen, og beboerrepræsentant Erik Skou viser rundt og fortæller om hverdagen i det utraditionelle boligområde.

 

klik på fuglene for at komme returHit Counter